December, de mooiste tijd om te bakken! Natuurlijk met heerlijke winterse smaken zoals speculaas, kaneel en sinaasappel. Gecombineerd zijn ze al helemaal niet te versmaden! Al deze mooie warme smaken komen terug in deze Sinterspecuklaas cupcakes die je maakt met verschillende mixen van FunCakes. En wat niet opgaat, kan gebruikt worden voor de volgende traktatie!

Wat heb je nodig

Verder heb je ook nog nodig een mixer, rolstok, muffinblik, baking cups, uitsteker van 5cm, spuitzak en spuitmond 1M nodig

Hoe maak je de Sinterspecuklaas cupcakes

Maak het koekjesdeeg door de mix voor cookies, een ei, 150 gram boter en de speculaaskruiden tot een stevig deeg te kneden. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast, maar liefst nog langer zodat de kruiden goed kunnen intrekken.

Maak het beslag voor de cupcakes door de mix, 3 eieren en 150 gram boter op lage snelheid tot een glad beslag te mixen. Meng de kaneel door het beslag.

Rol het deel van het deeg uit tot een dikte van 0,5 – 1cm en steek rondjes uit van ca. 5cm. Plaats baking cups in een metalen muffinblik en leg de deegrondjes op de bodem van de papiertjes.

Vul een spuitzak met het cupcake beslag. Spuit een klein laagje op de het koekdeeg. Rol balletjes van ca. 2,5 cm van de amandelspijs. Leg deze in het midden van het cupcakebeslag. Vul de cupcake vormpjes verder met het cupcake beslag tot net boven de amandelspijs, ca. 2/3 in het cupje.

Bak de cupcakes ca. 20 minuten in de oven (160 graden hete lucht, 180 graden boven- en onderwarmte).

Maak de Enchanted cream klaar door de mix en de melk 3 minuten op hoge snelheid te mixen. Voeg 2 dessertlepels sinaasappelsmaakpasta of als alternatief één theelepel sinaasappelextract toe.

Spuit met een spuitzak met spuitmond 1M een mooie toef op de cupcakes en strooi er wat Sinterklaas Sprinkles over.

Eet smakelijk van deze speciale Sinterspecuklaas cupcakes!