Als het warm is, heb je meestal niet zoveel zin om in de keuken te staan. Natuurlijk is een schaaltje ijs na de barbecue dan een lekker idee, maar iets persoonlijks presenteren is veel meer speciaal! Met dit tropisch toetje kom je dan zeker goed voor de dag!
Wil je liever andere smaken of kleuren? Dat kan heel goed! Voor de winter is bijvoorbeeld koffie met caramel in beige en bruin een lekkere variatie.
Wat heb je nodig voor 4 glaasjes
- 50 gram FunCakes Bavarois Naturel
- 250 ml slagroom
- 60 ml water
- 3 smaakjes LorAnn Super Strength: Peach, Pineapple en Cheesecake
- Gele en oranje kleurgel (bv. FunCakes)
- Eetbare roosjes (Cake-Masters)
Hoe maak je dit tropisch toetje
Begin met het kloppen van de slagroom tot het lobbig is. Zorg voor koude slagroom en een koude kom, maar mix niet te lang.
Meng 50 gram bavarois poeder met 60ml lauwwarm water. Even goed roeren om klontjes te voorkomen
Spatel het bavaroismengsel door de slagroom. Niet te hard mixen, maar zorg wel dat het goed gemengd is. Verdeel de bavarois over 3 schaaltjes, ca. 100 gram per schaaltje
Voeg aan elk schaaltje een paar druppels LorAnn smaakstof en een klein beetje corresponderende kleurstof. Wij hebben gele kleurstof en Pineapple smaak gecombineerd, en oranje met Peach
Schep voorzichtig een laag van één kleur in de glazen. Schep daarna de andere twee lagen erop. Voorzichtig scheppen en een beetje glad spatelen. Als het goed lobbig is, mengt het niet
Laat de bavarois een uurtje opstijven in de koelkast
Decoreer vlak voor het opdienen met enkele gedroogde roosjes