Met een paar extraatjes tover je de – al héél lekkere – cupcakes om tot een overheerlijke traktatie! Restjes choco chunks en een klein beetje gele room toevoegen zorgt voor een super lekker choco room cupcakeje!
Wat gaat er allemaal in:
- 200 gram FunCakes mix voor Cupcakes
- 2 eieren
- 100 gram boter
- 50 – 100 gram FunCakes Chocolade Chunks
- 100 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
- 250 ml melk
Wat heb je nog meer nodig:
- Muffinblik
- Baking cups
- Mixer
- Garde
- 2 spuitzakken
- afkoelrooster
Eerst maken we het cupcake beslag. Zorg dat alles op kamertemperatuur is en verwarm alvast je oven voor op 180°C. Mix de boter, de mix voor cupcakes en de eieren op lage snelheid tot een glad beslag. Voeg de chocolade chunks toe en meng nog 2 minuutjes door.
Maak de gele room door 100 gram mix en 250ml melk met een garde te mixen. Zet even weg in de koelkast.
Plaats baking cups in een metalen muffin vorm. Schep het cupcake beslag in een (wegwerp) spuitzak en vul ca. 12 baking cups tot tweederde met het beslag. Vul een tweede (wegwerp) spuitzak met de geledroom en spuit een laagje gele room over het cupcake beslag.
Plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven
Laat een paar minuten in de vorm afkoelen, plaats daarna de cupcakes (voorzichtig! Heet!) op een rooster om helemaal af te laten koelen.
Hoe verser hoe lekkerder, maar bewaard in een kartonnen taartdoos zijn ze na 2 dagen nog steeds overheerlijk!
Smullen maar!