Op onze Sweet Summer Night waren deze lekkere bosvruchten cupcakes te proeven. Wil je zelf ook aan de bak? Hier vind je dit lekkere zomerse recept!

Wat gaat er allemaal in

Wat heb je nog meer nodig

  • Muffinblik
  • Baking cups
  • Mixer
  • Garde
  • 3 spuitzakken
  • afkoelrooster

Werkwijze romige bosvruchten cupcakes:

Maak het cupcake beslag volgens verpakking. Maak daarna de gele room door 100 gram mix en 250ml water met een garde te mixen. Zet even weg in de koelkast.

Plaats baking cups (bijvoorbeeld van House of Marie) in een metalen standaard muffin vorm. Schep vervolgens het cupcake beslag in een (wegwerp) spuitzak en vul hiermee ca. 12 baking cup’s tot twee derde met het beslag. Vul daarna een tweede (wegwerp) spuitzak met de banketbakkersroom en spuit een laagje gele room over het cupcake beslag. Plaats dan de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de botercrème volgens de verpakking en voeg tijdens het mixen de FunCakes Bosbessen smaakpasta toe aan de botercrème. Je kan de botercrème ook nog een vrolijk kleurtje geven met een kleurstof naar keuze. Gebruik hiervoor wel een kleurstof in gel of pastavorm, bijvoorbeeld van Wilton of FunCakes.

Stort de cupcakes daarna direct op een rooster en laat ze afkoelen.

Romige Bosvruchten Cakejes

Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld kan je de botercrème op de cupcakes spuiten. Gebruik hiervoor een spuitzak met tip 1M. Om het helemaal af te maken steek je vervolgens een blaadje munt in de toef en leg je er ook een blauwe bes op! Met deze lekkere traktatie kun jij voor de dag komen!

Voor een kleiner hapje kun je ook mini bakingcups gebruiken. Met bovenstaande hoeveelheden maak je 24 mini cupcakejes.