Muffins zijn zó lekker! Ze hebben iets meer “body” dan cupcakes, maar wij zijn wel van mening dat ze ook wel wat extra lekkers nodig hebben voor een wauw-effect. Je kunt kiezen voor chocoladedrops of bessen, maar wij gingen dit keer voor appel! Deze appel muffins passen goed in onze Back to School weken!

Wat hebben we gebruikt voor 8 appel muffins:

Verder hadden we nodig:

Begin met het voorverwarmen van de oven. Hete lucht oven op 160°C, conventionele oven op 180°C. Weeg of meet de mix, olie en water af en doe het in de mix kom. Mix op lage snelheid tot een glad beslag. Schil de appel en snijd kleine blokjes. Mix eerst nog een theelepel kaneel door het beslag en roer daarna de stukjes appel erdoor.

Plaats de muffin cups in je muffin blik en vul deze met behulp van 2 lepels tot net onder de bovenrand van het blik. Plaats in de voorverwarmde oven en bak de muffins 25 minuten.

Laat afkoelen op een rooster.

Deze muffins bewaren? Plaats ze in een kartonnen taartdoos, na 3 dagen zijn ze nog steeds héérlijk!!