Verrassende cake balletjes met lekkere chocolade!

Met dit recept maak je een lekkere voorraad cake balletjes!

Voor de balletjes heb je nodig:

  • 330 gram FunCakes mix voor Carrot Cake
  • 2 eieren
  • 50 ml water
  • 100 ml plantaardige olie
  • 100 gr geraspte worteltjes
  • Bakblik ø15 cm

Voor de cream cheese gebruik je:

  • 60 gr Bake Delicious Cream Cheese Frosting
  • 55 gr water
  • 100 gr monchou
  • 65 gr roomboter

Voor de coating en decoratie:

  • Zakje (350 gr) FunCakes Choco Melts Wit
  • FunCakes Suikerdecoratie Wortelen
Maak eerst de cream cheese frosting:

Mix de Cream Cheese Frosting mix 4 minuten met het water tot een luchtige mousse

Mix de roomboter met de Monchou in 4 minuten tot gladde smeuïge massa

Spatel de mousse (mix) door de boter/monchou mix

Maak de cake balletjes:

Bak de carrot cake met de voorgestelde hoeveelheden volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verlaag de baktijd met ca. 5 minuten. Laat volledig afkoelen, dit duurt wel een paar uur.

Verkruimel de gebakken Carrot Cake in een ruimte kom, meng vervolgens de cream chees frosting er doorheen

Draai balletjes van het deeg wat je zo hebt gemaakt en plaats de balletjes in de vriezer

Voor de coating:

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron, volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking

Haal de balletjes uit de vriezer, doop ze in de chocolade en leg er een suiker worteltje op

Bewaar de balletjes in de koelkast.

Eet smakelijk!

Suggesties om te gebruiken bij dit recept: