Heerlijke bonbons waarin zoet met fris wordt gecombineerd!

Voor ca. 12 truffelbonbons heb je het volgende nodig:
Witte Chocolade Citroen Truffelbonbons
  • 375 gram FunCakes Chocolade Melts Wit
  • 60 ml Slagroom
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel citroen extract, bv. vanNielsen-Massey
  • Gele kleurstof, bijv. FunCakes Edible FunColours Yellow
  • FunCakes Gekleurde Suiker Geel
Verder heb je de volgende keukenhulpmiddelen nodig:
  • Schaaltjes (evt. magnetron bestendig)
  • vershoudfolie
  • evt. poedersuiker

Voor de vulling begin je met het volgende:

Weeg 150 gram witte chocolade af, en zet dat in een schaaltje klaar.

Laat de boter zachtjes smelten in de magnetron of een andere warmtebron tot er geen klontjes meer zijn. Het mag niet koken of bruin worden. Voeg dan de slagroom, de kleurstof en de smaakstof toe en roer dit even door.

Warm het op in de magnetron of een andere warmtebron totdat het gaat borrelen/bruisen aan de rand. Giet het mengsel daarna over de witte chocolade melts en roer het goed door tot je een gladde massa hebt.

Dek het schaaltje af met bijv. vershoudfolie en zet het in voor ca. 1 à 2 uur in de vriezer.

Als het goed gestold is kun je het uit de vriezer halen en er balletjes van draaien, mocht het plakken kun je wat poedersuikergebruiken om het door heen te rollen.
Zet de balletjes daarna nog even terug in de vriezer om weer uit te harden.

Smelt de overgebleven witte chocolade en dip daar de balletjes in en leg ze op een bakpapier, strooi er gelijk wat gele suiker bovenop als decoratie.
Laat de truffels eventueel in de koelkast weer iets hard worden.

Natuurlijk kun je variëren met smaak en kleurstoffen! Denk aan bijvoorbeeld sinaasappel, coffee, passievrucht enz.

Eet smakelijk!

Suggesties om te gebruiken bij dit recept