Anders dan de naam doet vermoeden hebben deze cupcakejes niet de smaak van appel (al kan dat natuurlijk wel!), maar zien ze er zo uit! Deze leuke appel cupcakes zijn geweldig als traktatie op de woensdagmiddag! Het maken is niet zo moeilijk, dus misschien lekker samen doen?

Wat heb je nodig voor 10 appel cupcakes

Appel cupcakes

Eerst bak je de cupcakes. Mix hiervoor 300 gram cupcake mix met 150 gram boter en 3 eieren (alles op kamertemperatuur) op lage snelheid tot een glad beslag. Plaats de baking cups in een metalen muffinblik en vul de vormpjes tot ongeveer twee-derde. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C (hete lucht 160°C) in ca. 20 minuutjes gaar. Laat afkoelen op een rooster

Roer 125 gram mix voor botercrème met 125 ml water met een garde goed door elkaar. Laat een uurtje rusten (op het aanrecht, niet in de koelkast). Mix daarna met de elektrische mixer 150 gram boter goed zacht. Voeg vervolgens telkens een kwart van het mix-mengsel toe en mix goed door. Als het hele mengsel bij de boter zit, nog even 10 minuten op hoge snelheid mixen. Als de botercrème klaar is, kun je deze kleuren met rode kleurgel, wij hebben FunCakes Red uit de tube gebruikt.

Doe de spuitmond in de spuitzak en knip een puntje van de spuitzak af, zodat de spuitmond er nèt uitsteekt. Plaats de spuitzak rechtop boven het midden van de cupcake en begin met spuiten. Haal heel langzaam de spuitzak omhoog terwijl je blijft spuiten, zo vorm je een mooie ronde bol op de cupcake.

Steek in elk cupcakeje een groen marsepeinen blaadje

Warm de chocowriter op in een beker warm water. Maak op het bakpapier de steeltjes van chocolade. Als ze hard geworden zijn, kun je ze naast het blaadje in de botercrème steken. En klaar zijn je Appel Cupcakes!