Het drogen kost even tijd, maar het recept is eenvoudig! Maak de lekkerste meringue toeven met een lekkere zomerse smaak. Varieer gerust door in plaats van meloen bijvoorbeeld Passievrucht smaakpasta te gebruiken!

Begin met het voorverwarmen van de oven op 120°C (100°C heteluchtoven).

Ontvet daarna de mengkom en garde met heet water en eventueel citroensap

Stap 3 bestaat uit:

  • Meng 14 g meringue poeder met 125 ml water en 125 g fijne kristalsuiker. Klop vervolgens het mengsel op hoge snelheid tot een stevig schuim. Voeg daarna in een straaltje de overige 250 gram fijne kristalsuiker aan toe. Klop dit door totdat je het schuim in stijve pieken kunt trekken die niet meer omvallen.
  • Voeg vervolgens de kleur toe en dan de smaakstof. Let op: van LorAnn Super Strength flavor heb je maar een paar druppeltjes nodig. Kies je voor een smaakpasta van FunCakes? Voeg dan één a twee theelepels toe
  • Daarna nog even goed kloppen met de mixer zodat alles goed er door heen is gemengd

Is het mengsel klaar voor de meringue toeven klaar?

  • Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de meringue op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Droog het ca. 1,5 uur in de oven. Laat de meringue toeven afkoelen in de oven.
Tip: Maak niet te veel klaar van het mengsel want het zakt weer in elkaar en dan worden de toeven niet mooi