Niet ingewikkeld en gevaarlijk lekker: deze zomerse lemon fudge is een heerlijke variatie en een eenvoudige traktatie! Op onze Sweet Summer Night heb je hem kunnen proeven. Niet geweest? Maak hem dan zelf!

Benodigdheden

Verder

  • Vierkante bakvorm van ca. 20×20 cm
  • Bakpapier
  • Bakspray
  • Kleine pan
  • Mengkom
  • Spatel

Bereiding van de lemon fudge

Met het bakpapier bekleed je de bakvorm, let er op dat ook de zijkanten bedekt zijn met bakpapier en het een stukje boven de rand uitsteekt, zo kun je het makkelijker uit het bakblik krijgen. Spray het bakpapier, je mengkom, en spatel in met bakspray. Dit zorgt ervoor dat het minder plakt en dat gaat je straks enorm helpen.

Smelt in de pan de boter en voeg vervolgens de marshmallows toe. Roer door tot de marshmallows helemaal zijn gesmolten. Meng in je mengkom de Rice Krispies met de gesmolten marshmallows goed door elkaar. Let op, de marshmallows zijn heet! Schep je mengel in de bakvorm. Leg een vel bakpapier bovenop en druk alles aan.

Sweet Lemon Crispy Fudge - Summer Style

Weeg de chocolade af. Verwarm de gecondenseerde melk in een kleine pan op middel vuur tot aan de kook. Blijf roeren in de pan tijdens het opwarmen. Haal de pan van het vuur als het begint te borrelen. Giet de gecondenseerde melk over de chocolade. Roer met de spatel tot het een glad mengsel is. Voeg 50 gram FunCakes Lemon smaakpasta toe en roer dit door. Schep vervolgens 40 gram mini marshmallows door het mengsel. Schep het mengsel nu bovenop de rice krispies en verdeel dit netjes met een spatel.

Strooi er een leuke zomerse sprinkel overheen en zet hem vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Na 2 uurtjes wachten kun je hem in kleine stukjes snijden en klaar is je Sweet Lemon crispy Fudge!