Trakteer op deze heerlijke kleine appeltaartjes tijdens de herfst van 2020! Ook voor een klein gezelschap is het tenslotte leuk om iets lekkers te bakken!
Voor 6 appeltaartjes heb je het volgende nodig:
- 250 gram FunCakes mix voor Cookies
- ½ ei
- 75 gram boter
- 50 gram amandelspijs
- 60 gram rozijnen
- 1 zakje vanille suiker
- theelepel kaneel
(Je kunt ook het standaard recept voor koekjes volgen met 500 gram mix, 1 ei en 150 gram boter. Gebruik dan de helft van het deeg en gebruik de rest van het deeg voor bijvoorbeeld chocolade koekjes)
Verder heb je nodig:
- Een (deeg)roller
- Beetje bloem om op uit te rollen
- Ronde uitsteker van ca. 10 cm
- Ronde uitsteker van ca. 4 cm
- Boter of bakspray om in te vetten
- Muffinblik
Begin met het deeg. Kneed met een keukenmachine met deeghaak, of met de hand de mix voor cookies, het ei en de boter tot een stevige bal deeg. Leg deze een uurtje in de koelkast.
Laat ondertussen de rozijnen wellen in een laagje (warm) water
Schil een grote zoete appel en snijd deze in kleine stukjes. Roer de rozijnen, de appel, vanillesuiker en kaneel goed door elkaar.
Vet een muffinblik in met wat boter of gebruik hier bakspray voor
Rol na het rusten het deeg uit tot ca. 2-3 mm dikte. Steek met de grote ring 6x het deeg uit en bekleed de binnenkant van 6 bakjes van het muffinblik.
Kneed het amandelspijs kort door en rol het uit. Dit is erg plakkerig! Steek een rondje van ca. 4cm uit en leg op de bodem van elk bakje een plakje amandelspijs. Heb je een aangebroken pak banketbakkersroom of ben je van plan die op korte termijn te gebruiken? Strooi dan eerst een heel klein beetje banketbakkersroompoeder op de bodem van het bakje.
Verdeel het appelmengsel over de 6 bakjes.
Rol het resterende deeg uit en snijd stroken. Leg de stroken kruislings over de bakjes. Klop wat ei los en strijk met een bakkwastje wat losgeklopt ei over de taartjes.
Bak de taartjes ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C
Eet smakelijk!