Wist je dat je met de FunCakes mix voor Donuts ook heerlijke kaneelrolletjes kunt maken? Heel eenvoudig en zó klaar!
Voor 12 kaneelrolletjes gebruikten wij een half pak mix voor donuts. Dit waren onze ingrediënten:
- 250 gram FunCakes mix voor Donuts
- 107 ml water
- 27 gram arachideolie
- kaneel naar smaak
- bruine basterdsuiker naar eigen inzicht
- klein beetje gesmolten roomboter
- Evt. wat parelsuiker
Verder hadden we nog nodig:
- Rolstok
- Mes
- Muffin vorm
- Baking cups
Begin met het maken van het deeg. Zorg dat alles op kamertemperatuur is en meng het deeg met de hand of deeghaken in de machine tot een samenhangend geheel.
Rol uit tot een rechthoekige lap, evt. kun je wat poedersuiker of bloem tegen het plakken er onder strooien. Rol uit tot een dikte van ca. 2 à 3 mm.
Bestrijk de lap met wat gesmolten boter, bestrooi met bruine basterdsuiker en kaneel. Zorg dat je ook de randjes hierbij niet vergeet.
Rol de lap op vanaf het smalle gedeelte. Snij met een heel scherp mes voorzichtig plakjes van ca. 2,5 cm. Plaats baking cups in de muffin tray en leg de plakjes in de vormpjes. Bestrijk met een beetje gesmolten boter, evt. kun je nu ook wat parelsuiker erover strooien.
Laat de rolletjes 25 minuten rusten, bak ze daarna in een tot 200°C (heteluchtoven 180°C) voorverwarmde oven in 12 – 14 minuten gaar. Laat kort afkoelen in de vorm en haal daarna de papiertjes van de kaneelrolletjes.
Eet smakelijk!