Donuts met een heerlijke twist! Zo maak je de lekkerste!
Voor ca. 16 donuts hebben wij het volgende gebruikt:
- 500 gram FunCakes Mix voor Donuts
- 215 ml water
- 65 ml (55 gr) plantaardige olie
- gesmolten boter
- 100 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
- 250 ml water
- Jam
- FunCakes Deco Melts en/of FunCakes mix voor Chocolade Ganache
- Sprinkles, bijv. sugar strands
Verder heb je nodig:
- Deeg- of non-stick roller
- Bakpapier
- Donut uitsteker
- Spuitzakken
- Klein kartel spuitmondje, bv. Wilton #018
- Olie om in te bakken
Begin met de donuts
Kneed de mix voor donuts, de olie en 215ml water met behulp van de deeghaken van je mixer in 5 minuten tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 0,5cm en steek er met de donut vorm donuts uit. Leg deze op bakpapier en laat ze 25 minuten rusten.
Verwarm olie in een (frituur)pan tot 180°C, het beste kun je dit checken met een daarvoor bedoelde thermometer. Bak de donuts ca. 90 seconden per kant. Smeer ze zodra ze uit de olie komen in met gesmolten boter.
Voor de vulling en topping:
Maak de banketbakkersroom klaar; dit doe je door 100 gram mix voor banketbakkersroom met 250ml water met een garde goed te mixen. Laat even opstijven in de koelkast en doe het daarna in een spuitzak met spuitmondje #018.
Snijd de donuts horizontaal doormidden. Smeer een klein laagje jam op de ene helft en spuit toefjes banketbakkersroom op de andere helft. Plaats de twee halve donuts weer op elkaar.
Smelt de Deco Melts au bain marie of in de magnetron. Volg hierbij de aanwijzing op de verpakking. Je kunt ook ganache klaar maken, gebruik hiervoor 50 gram mix en 20 ml water; volg verder de aanwijzingen op de verpakking.
Doop de donuts in de gesmolten deco melts of ganache. Strooi er vervolgens wat sugar strands over.
Eet smakelijk!