Reese Choco Cupcakes

Hou je van zoet met een zoute bite, dan vind je deze cupcakes geweldig!!

Voor 8 cupcakes heb je het volgende nodig:

Reese Choco Cupcakes
  • 8 Reese Peanut Butter cups
  • 200 gram FunCakes Dark Choco cake
  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren (100 gram)
  • 15 ml water
  • 90 gram pindakaas (mag naar smaak)

Tip: Reese is glutenvrij dus het recept kan ook in combinatie met de FunCakes Mix voor glutenvrije brownie en zelf gemaakte ganache van smeltchocolade en slagroom

Benodigdheden voor de toefjes :

  • 200 Gram FunCakes Chocolate Ganache
  • 80 ml water
  • 2 Reese Peanut Butter cups

Om alles te maken hebben we het volgende nog gebruikt:

  • Baking cups (bv. van House of Marie)
  • (wegwerp) spuitzak
  • Spuitmond 1M van Wilton
  • Muffinblik

Hoe maak je het:

Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn voor de cupcakes.

Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C ). Mix 90 gram ongezouten roomboter zacht. Voeg 200 gram mix voor Dark Choco Cake, 2 eieren en 15ml water toe en klop het in 4 minuten op lage snelheid tot een stevig beslag. Zet de baking cups in een muffinblik, plaats de  Reese Peanut Butter cups onderin de baking cups en vul ze daarna met het beslag voor 2/3 af.  Plaats het muffinblik in het midden van de oven en bak ze af in ca. 18 minuten. Haal ze daarna direct uit de bak vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

Maak intussen de Ganache

Meng 200 gram mix voor Ganache en 80 ml water in een voor de magnetron geschikte kom. Verwarm het mengsel op ca. 900 watt en roer elke 10-15 seconden totdat het volledig gesmolten is. Blijf roeren totdat de ganache mooi glad is. Zet het daarna in de koelkast om op te stijven.

Doe de ganache als die stevig genoeg is (chocopasta dikte) in de spuitzak met spuitmond 1M.

Zorg dat de cupcakes goed afgekoeld zijn voordat je ze gaat versieren. Plaats in het midden van de cupcake een mooi toefje en maak de decoratie af door een Reese Peanut Butter cups in stukjes te snijden en die over de toef te strooien.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *