Wat is er lekkerder dan een heerlijke toef cream cheese frosting op een red velvet cupcake, of een lekkere dikke laag van die frosting op een carrot cake? Er gaat toch weinig boven deze heerlijke frosting in combinatie met Red Velvet of Worteltjestaart!
Het recept is heel eenvoudig, maar het is wel zo handig als je de juiste verhouding hebt. De volgorde van het maken is ook wel fijn om te weten, ook al kun je daar een beetje mee smokkelen.
Eigenlijk is dit een recept waar je bijna geen ingrediënten uit onze winkel voor nodig hebt. Tòch willen we je het niet onthouden, want in de winkel zelf printen we het bijna dagelijks wel uit voor klanten. We zullen er ook een handige downloadlink bijzetten, zodat je het kunt opslaan tussen je eigen documenten. Ben je het zoek? Zet onze pagina tussen je favorieten!
Het recept
Cream Cheese Frosting: de titel zegt het al, je hebt cream cheese nodig. Voor de volledigheid:
- 100 gram roomkaas (philadelphia style)
- 60 gram ongezouten roomboter
- 275 gram suikerbakkerspoeder
Hoe maak de Cream Cheese Frosting
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Mix deze samen met de roomkaas los. Gaat het toch schiften? Mix wat langer door, zorg ervoor dat het goed gemengd is.
Voeg de suiker toe en mix alles tot een glad geheel.
Laat eventueel even opstijven in de koelkast, dat is vooral handig als je er een toefje van wilt spuiten. Als laag tussen of op een taart is het minder spannend.
Hou er rekening mee dat je de taart of cupcakes in de koelkast moet bewaren in verband met de roomkaas. Buiten de koelkast tijdens een gezellig samenzijn lukt wel, maar geen lange uren. Wil je toch je taartje buiten de koelkast kunnen bewaren? Kies dan voor FunCakes botercrème met LorAnn Cream Cheese Bakery Emulsy!