Brandy Snaps zijn een lekker dessert. Vaak zijn het rolletjes, maar wij maken ze met behulp van roomhoorn vormpjes. Heerlijk om te vullen met Crème Suisse! Maak ze extra feestelijk met goudkleurige strooiseltjes!

Benodigdheden:

Hoe maak je het:

Dit recept is genoeg voor ongeveer 25 à 30 hoorntjes

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de suiker, honing, boter, het citroensap en de citroenrasp in een steelpan en verwarm alles  al roerend op laag vuur. Roer door tot de boter gesmolten is en de suiker helemaal is opgelost. Haal het mengsel van het vuur en roer daarna de bloem, het gemberpoeder en zout erdoor. 

Schep een flinke theelepel van het beslag op de bakplaat en spreid dit met de bolle kant van de lepel uit tot een cirkel. Het beste doe je er max. 4 op 1 bakplaat omdat ze uitlopen.

Bak de Brandy Snaps 7-11 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze na het bakken 1 minuut afkoelen op de bakplaat en rol ze vervolgens om de hoorntjes vorm. Laat het zo een paar minuten afkoelen, schuif ze er voorzichtig af en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Als het beslag afkoelt, wordt het wat lastiger uit te spreiden op de bakplaat. Het beslag loopt weliswaar tijdens het bakken vanzelf uit, maar het is fijn om het alvast een klein beetje uit te kunnen smeren. Om het beslag weer wat dunner te maken kun je het al roerend op laag vuur weer opwarmen, zodat het weer vloeibaarder wordt.

Bij het maken van de Cremé Suisse volg de gebruiksaanwijzing. Doe daarna de crème in een spuitzak en vul de hoorntjes. Doe er wat gouden musketjes over zodat het er nog feestelijker uitziet.