No-bake Fraisier taart

Het ziet er spectaculair uit, maar is zó eenvoudig! En: gemaakt met FunCakes producten!

Fraisier taart met Enchanted Cream
Fraisier taart

Voor een 20cm rond taartje (ca. 8 stukken) hebben wij gebruikt:

  • 170 gram Bastogne koeken
  • 65 gram roomboter
  • 200 gram FunCakes mix voor Enchanted Cream
  • 200 ml slagroom (ongeklopt)
  • 500 gram aardbeien
  • ¾ pot FunCakes Glaze Topping

Om het taartje te kunnen maken, hebben we het volgende gebruikt:

  • Vetvrij karton
  • Decora Ronde bakrand van ø20cm
  • FunCakes Acetaatfolie 8cm hoog
  • Wegwerp spuitzak (Patisse)
  • Hoekspatel (Wilton)

Vermaal de Bastognekoeken (je kunt ook andere koekjes of biscuitjes gebruiken) tot fijn kruim. Dit kan met de staafmixer of blender, maar ook met de deegroller. Smelt de boter en meng dit goed door de koekkruimels.

Plaats de bakring op het vetvrij karton en breng een rand acetaat folie aan de binnenkant aan. Stort het boter/kruimelmengsel in de ring en verdeel. Druk goed aan, laat daarna een uurtje opstijven in de koelkast.

Mix de enchanted cream met de slagroom in 3 minuten op hoge snelheid tot een stevige crème. Breng een dun laagje crème aan op de koekbodem.
Snij een aantal ongeveer even grote aardbeien doormidden en druk de halve aardbeien met de platte kant tegen de folie aan. Brede kant naar beneden! Schep de enchanted cream in de spuitzak en vul alle open ruimtes tussen de aardbeien goed op.

Bewaar 3 mooie aardbeien en snij de overige aardbeien in grove stukken en verdeel over de bodem, spuit daarna de rest van de enchanted cream er overheen. Maak netjes glad met de spatel en zet weer een uurtje terug in de koelkast.

Roer de glaze goed door en schep deze over de taart. Heldere glaze kun je eventueel eerst een kleurtje geven – dat is wat wij hebben gedaan 🙂 Verspreid met de spatel – en weer een half uurtje terug in de koelkast!

Haal voorzichtig eerst de bakring en daarna de acetaatfolie van de taart. Plaats de 3 hele aardbeien in het midden op de taart. Is het geen pláátje?