Hartige koekjes

Met de FunCakes mix voor koekjes kun je ook heerlijke hartige koekjes maken! Variëer naar hartelust met kruiden, geraspte kaas of zaden en pitjes.

Wij maakten 3 verschillende hartige koekjes. Als basis gebruikten we:

Hartige koekjes van FunCakes mix voor Cookies
  • 500 gram FunCakes mix voor Cookies
  • 150 gram gezouten roomboter
  • 1 ei

Als toevoegingen kozen we:

  • Grof gemalen zeezout
  • Provençaalse kruiden
  • Sesamzaad

Verder hadden we nodig:

  • Bloem of een restje mix om het deeg op uit te rollen
  • Een deegroller
  • Koekjes uitstekers

Kneed 500 gram mix, 1 ei en 150 gram gezouten boter op kamertemperatuur tot een goed samenhangend deeg. Dit kan met de kneedhaak in de keukenmachine, maar ook met de hand. Verdeel het deeg in 3 porties. Kneed een eetlepel zeezout door één portie, een eetlepel provençaalse kruiden door de tweede portie en een flinke eetlepel sesamzaadjes door de 3e portie. Verpak ze alledrie in huishoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Rol het deeg dun uit op wat bloem, max 2mm. en steek de koekjes uit. Leg ze op bakpapier op de bakplaat en bak 8 à 9 minuten tot de koekjes lichtbruin beginnen te worden. Laat afkoelen op een rooster.

Heerlijk als hartige snack!