Mix op maandag: Banketbakkersroom

FunCakes Banketbakkersroom hoofdrolspeler in onze blog

Dit keer bij onze mix op maandag een klassieker! Banketbakkersoom, gele room, roompudding… net  hoe je het wilt noemen. Lekker is het sowieso!

De Banketbakkersroom van FunCakes is verkrijgbaar in een verpakking van 1 kilo en van 500 gram. Klaar maken is echt super simpel: met een garde mix je 100 gram mix met 250 ml water en vervolgens laat je het opstijven. Eenvoudiger kan toch haast niet?

FunCakes mix voor Banketbakkersroom

Je zou denken dat mix die je alleen aanmaakt met water niet lekker zou kunnen zijn, maar het tegendeel is waar. De banketbakkersroom heeft een volle, romige smaak. Twijfel je? Dan maak je hem toch gewoon aan met melk, dat is geen enkel probleem.

Met de banketbakkersroom is het ook heel eenvoudig om Zwitserse room te maken. Zwitserse room is een mix van slagroom en gele room. Klop je slagroom luchtig (zorg ervoor dat de ongeslagen slagroom en je beslagkom goed koud zijn) en spatel deze vervolgens door een gelijke hoeveelheid klaargemaakte banketbakkersroom. Perfect voor de vulling van een taart!

Toepassingen

Gele room zonder slagroom wordt ook wel gebruikt als taartvulling, maar hier zijn de meningen over verdeeld. Gewoon proberen en kijken of je het lekker vindt, zou ik zeggen ????  Als vulling voor een wit puntje, vervolgens bestrooid met poedersuiker is het ook héél erg geschikt. Zo maak je je eigen puddingbroodje! Ook als vulling voor een tompouce is deze banketbakkersroom perfect. Een tompouce maak je door een laagje gebakken bladerdeeg te bedekken met banketbakkersroom (of Zwitserse room, of beide ???? ), dat weer af te dekken met een laagje bladerdeeg en vervolgens de bovenste laag te voorzien van fondantglazuur. Roze voor de klassieke tompouce, oranje voor Koningsdagtompoucen!  Heb je geen idee hoe je tompoucen maakt of bak je graag volgens recept? Check dan de website van FunCakes waar je het recept op terug vindt.

Wist je dat de FunCakes banketbakkersroom ook meegebakken kan worden? Bijvoorbeeld met een sloffenbodem, of in een appeltaart. Maar als je het eenvoudiger wilt doen, dan spuit je gewoon een klein laagje banketbakkersroom op het cupcakebeslag voordat je je cupcakejes in de oven zet. Héél erg lekker! Hoe je dat aanpakt, vind je tussen onze recepten.

Je leest het al: gele room ofwel banketbakkersroom is eenvoudig èn veelzijdig. Wat wil je nog meer van een lekkere mix? Heb jij nog een ander lekker recept met deze mix? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *