Wild One Taart

Wild One Etalage Taart

Deze gave Wild One taart staat in september en oktober 2023 bij ons in de etalage. De inspiratie voor de taart komt van Pinterest, waar wij – het team van Happy Baking – graag rondsnuffelen voor de invulling van onze etalage taarten en kinderworkshops. José maakte deze geweldige taart en deelt graag met je hoe ze dat heeft aangepakt!

José: Voor deze taart heb ik voor de onderste taart een dummy van 20 cm rond en 14 cm hoog gebruikt  en de bovenste is 15 cm rond en ook 14 cm hoog. De taarten zijn bekleed met witte Renshaw Extra, gekleurd met Progel Cream. Voor beide taarten heb ik ongeveer 1,5 kilo fondant gebruikt.

Met FunCakes Teddy Brown fondant maakte ik twee langwerpige dikke stammen en deze rolde ik over de impressiemat Bark van PME, zodat er ook een hout motief in kwam. Deze stammen kwamen aan de voorkant, ongeveer 8 cm van elkaar af. Ze zijn geplakt met piping gel.

Decoraties voor de Wild One taart

De tipitent is gemaakt van een driehoek, uitgeneden uit FunCakes Honey gold fondant. Een klein sneetje er in zorgt ervoor dat de tent open staat. Met een klein stukje FunCakes Raven Black maakte ik een dun laagje achter de tent, zodat je de taart niet ziet. Alles werd geplakt met piping gel.

Van fondant kun je met de gras-uitsteker van FMM (deze komt uit de FMM Straight Frill Cutter Set 1) in twee kleuren een randje om de taart doen. Begin bij de stammen voor het bord en bij de tent en plak het rondom.

De bomen op deze Wild One taart zijn gemaakt met een kerstboom uitsteker. Om dit te doen rolde ik Lime Green en Spring Green van FunCakes uit en drukte er de kerstbomen uit. In totaal maakte ik er 5 van Lime Geen en 4 van Spring Green fondant. De stam sneed ik er af, die maken we met bruin. Met Teddy Brown stak ik met de onderkant van de kerstboomuitsteker de boomstammen uit. Vervolgens drukte ik de impressiemat Bark er in maakte ik de bomen af. Even plakken met piping gel zodat ze blijven zitten. Maak ook nog een paar dikke sliertjes die op op takken lijken, deze komen voor op de drum.

Voor de 3D boomstammen maak je eerst een balletje, die rol je 1 keer over de eerder gebruikte impressie mat. Zo wordt het een beetje breder, vervolgens druk je 1 kant op een nerf van de impressie mat zodat je een boomstam hebt. Verschillende maten maken en verdelen over de taart.

Naam bordje

Eerst maakte ik de letters: Rol Bright White fondant vrij dun uit en laat het ongeveer 10 minuten onafgedekt liggen. Na deze 10 minuten kun je met de FMM Alphabet Tappits de letters die je voor de naam en leeftijd nodig hebt stuk voor stuk uitsteken. Even op de tafel tikken met de tappit en de letter of het cijfer valt er zo uit.

Voor het bord heb ik het resterende fondant van de taart verder gekleurd met Wilton icing color Golden Yellow. Dit is uitgerold en uitgesneden tot een bord van ongeveer 4,5 cm hoog bij 10 breed. Even laten liggen en nadat ook het vosje is gemaakt kun je het opplakken met piping gel.

Vosjes

De inspiratie voor de vosjes kwam ook van Pinterest. Voor het vosje boven op maak je een bal en kneed je er aan de zijkant een beetje een puntje aan zodat je een hoofdje krijgt. Voor het gezichtje maak je met witte fondant een soort mondvorm, deze plak je op het hoofdje. Met 2 zwarte pareltjes en een klein driehoekig neusje is het gezichtje klaar. Maak van 2 kleine balletjes de oren; maak ze driehoekig en plak ze boven op het hoofdje.
Voor het lichaam maak je een peervormpje. Met een ovaaltje van witte fondant heb je een buikje. Voor de poten maak je langwerpige rolletjes met een zwart balletje er onder. Deze wel een beetje plat drukken zodat het een voetje wordt. Maak dan de staart en plak het allemaal van met piping gel.

Voor de liggende vos maak je een bal en kneed je er aan de zijkant een beetje een puntje zodat je ook hier weer een hoofdje krijgt. Ook het gezichtje maak je hetzelfde met witte fondant, alleen maak je de oogjes met een eetbare stift. De oortjes maak je weer van 2 kleine balletjes die je driehoekig kneedt.

Het lichaampje is weer een peertje, de pootjes rolletjes met een zwart bolletje er onder. Onder het vosje maak je van bruin fondant een dikke hamburger vorm, zo groot dat het vosje er net goed op past. Rol de zijkanten op de impressie mat bark zodat daar ook het motiefje in komt.

Plak alles goed vast, plak hier en daar een bloemetje en met een mooie Wild One topper is de taart helemaal af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *