Mix op maandag: Swiss Cream

Mix op maandag: zwitserse room

Het is alweer een tijdje geleden dat we een  Mix op Maandag presenteerden! Hoog tijd dus voor een lekkere mix in de schijnwerpers. Dit keer vertellen we weer wat meer over een mix voor een vulling of topping: FunCakes mix voor Zwitserse Room!

De tekst op de verpakking van deze heerlijke mix is Swiss Cream, niet verwarren dus met de Swiss Meringue Buttercream. Dit laatste is een botercrème, gemaakt op basis van boter en eiwit.

Het klaarmaken van Swiss Cream is supersimpel! Je hebt alleen mix en water nodig. Je klopt 250 gram mix met 550 ml water in 5 minuutjes op hoge stand luchtig. Daarna laat je het voor verwerken even opstijven in de koelkast.

FunCakes mix voor Crème Suisse

Je zou denken: een kant-en-klare mix, aangemaakt met alleen water, dat kan toch niet lekker zijn? Normaal gesproken zou ik dat met je eens zijn, maar het tegendeel is echter waar! Deze romige, luchtige crème die je zo snel klaarmaakt, is om je vingers bij af te likken. Zwitserse room is een mengsel van slagroom en banketbakkersroom. Door deze mix te gebruiken bereik je eenvoudig precies hetzelfde effect en zéker net zo lekker!

Variaties voor Zwitserse room

De hoeveelheid die je klaarmaakt met 250 gram mix is een flinke schaal. Voor het vullen van een 20cm taart met één laag heb je maar 100 gram klaargemaakte crème nodig. Als je de Swiss Cream dus als vulling voor je taart gebruikt, maak je al snel te veel. Maar geen nood! Je kunt de zwitserse room op nog veel meer manieren gebruiken, dus restjes weggooien zit er niet in.

Wat dacht je van:

  • Een lekker pudding broodje? Snij een wit puntje open, vul met Zwitserse room en strooi wat suikerbakkerspoeder over het broodje. Héérlijk!
  • Een tompoes? Een laagje bladerdeeg, Zwitserse room er op, nog een laagje bladerdeeg en aftoppen met glazuur. Roze, oranje of een feestelijk ander kleurtje
  • Een toetje? Laagje yoghurt, laagje zwitserse room, lekker wat aardbeien of ander rood fruit. Succes verzekerd!
  • Topping op een cupcake! Die mogen we natuurlijk niet vergeten. Geen tijd voor botercrème en een keertje geen Enchanted cream? Spuit met spuitmondje 1M van Wilton een toef Swiss Cream op je cupcake. Kleuren niet nodig, het ziet er zó al feestelijk uit. Hou je er wel rekening mee dat het niet de hele dag buiten de koelkast bewaard kan blijven?
  • Appeltaart! FunCakes heeft een heerlijk eenvoudig recept van appelcake met Zwitserse room. Dus wil je een keer wat anders, check dan zeker dit recept

Kortom: de FunCakes mix voor Zwiterse Room is een aanrader om in je keukenkastje te hebben. Een veelzijdige mix voor de lekkerste traktaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *