De mix die vandaag extra in het zonnetje wordt gezet, is een heel bijzondere. Er bestaan allerlei recepten voor die je overal op internet terug vindt, maar het recept van FunCakes is eigenlijk onovertroffen. We bedoelen natuurlijk de mix voor Red Velvet Cake!
Deze mix is verkrijgbaar in verpakkingen van 500 gram, 1 kilo en 4 kilo.
Heb je nog nooit Red Velvet cake op, dan vraag je je ongetwijfeld af: waar smaakt het naar? Om eerlijk te zijn is het enige echte antwoord: naar Red Velvet Cake! De smaak is heel specifiek, maar als je er echt een omschrijving aan wilt geven, dan is het een luchtige lichte chocolade smaak met een fluweelachtige smaaksensatie. Kun je je er niets bij voorstellen? Dan zit er niets anders op dan om de taart zelf te bakken en te proeven!
De Red Velvet van FunCakes wordt gemaakt met mix, ei, plantaardige olie en water. Gebruik voor de plantaardige olie zonnebloemolie of arachide olie, deze geven het lekkerste effect.
Waarom is de kleur rood
Red Velvet heeft een bruinrode kleur; van oorsprong ontstond de rode kleur door een stofje in de cacao die werd toegevoegd aan de cake. Samen met karnemelk (zuur) kreeg de cake een rode kleur. Tegenwoordig zit er nog wel cacao in de Red Velvet cake, maar wordt de rode kleur veroorzaakt door rode kleurstof.
Natuurlijk wordt Red Velvet meestal als taart gebakken. Wil je een extra hoge taart, dan is het verstandiger om 2 of 3 lagen te bakken en deze op te stapelen dan om in één keer een hoge taart te bakken. Check de FunCakes Calculator voor de juiste hoeveelheden voor jouw bakvorm. Een populaire vulling is Cream Cheese Frosting. Heb je het recept bij de Carrot Cake gemist? Dan volgt hier nogmaals de verhouding voor een heerlijke cream cheese frosting:
- 60 gram ongezouten roomboter
- 275 gram suikerbakkerspoeder
- 100 gram roomkaas (bijv. Philadelphia)
Meng alles tot een romige massa, snij de cake met een taartzaag voorzichtig in meerdere laagjes en smeer een laagje cream cheese tussen alle laagjes. Voor een mooi effect smeer je ook de bovenkant in en verdeel je wat kruimels over de taart.
Cupcakes, cakepops en meer
Wil je liever kleiner gebak? Dan kun je ook cupcakes bakken met de Red Velvet mix. Plaats papieren baking cups in een muffinvorm, verdeel het beslag over de bakjes en bak 18 – 20 minuten in een voorverwarmde oven gaar. Direct uit het blik halen en laten afkoelen op een rooster. Vervolgens kun je de Red Velvet cupcakes decoreren met een lekkere toef botercrème of Enchanted Cream. Tip: meng gesmolten witte chocolade door de botercrème of Enchanted Cream. Witte chocolade is namelijk een perfecte combinatie met Red Velvet!
Red Velvet leent zich ook perfect voor cakepops of cakesickles. Hiervoor bak je een Red Velvet Cake die je na het afkoelen verkruimelt en mengt met een flinke eetlepel roomkaas. Zo ontstaat een stevig deeg. Voor cakepops rol je er balletjes van en steek je er stokjes in (die je eerst even in gesmolten chocolade doopt). Na een half uurtje in de koelkast, doop je de cake balletjes in de chocolade. Even laten opstijven en decoreren naar wens.
Bij Cakesickles breng je eerst een laagje Deco melts of chocolade aan in de mini-magnumvormpjes. Als dit hard geworden is, vul je de vormpjes met het deeg, daarna dek je dit af met een laagje Deco melts of chocolade. Na het koelen lossen uit de vormpjes en decoreren naar wens.
Wat maak jij het liefst met deze lekkere mix?