Mix op maandag: Limoncello Cake

Limoncello Cake in de Spotlight

Na een korte onderbreking pakken we de draad weer op en gaan we weer verder met onze Mix op Maandag! Vraag Natasja of ze een foto wil maken met een lekkere mix en je weet zeker dat de mix op gaat vallen!

De mix die deze week dus opvalt, is de FunCakes mix voor Limoncello Cake. Deze heerlijke cake met een frisse citroensmaak en een cunchie bite is een grote favoriet bij ons in de winkel!

De cake is eenvoudig te maken. Met behulp van de FunCakes calculator reken je uit hoeveel mix, eieren en boter je nodig hebt voor het maken van jouw bakvorm.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm je oven voor. Bij  boven- en onderwarmte kies je voor 170°C , een hetelucht oven verwarm je voor op 150°C

FunCakes mix voor Limoncello Cake

Meng alles met de mixer op lage snelheid tot een glad beslag. Mix ongeveer 4 minuten. Zorg ervoor dat je het beslag niet overmixt!

Vet je bakblik in met een beetje boter en klop er wat bloem over, of gebruik FunCakes Bakspray.

Bak de cake in de oven gaar; bij een gewone cake vorm waarbij je 400 gram mix gebruikt, duurt dit ongeveer 55 minuten. Hoe lager of kleiner de cake, des te korter kun je bakken. Check eventueel met een prikker of de cake gaar is.

Stort de cake direct na het bakken op een rooster en laat afkoelen

Limoncello Cake decoreren

Een limoncello cake leent zich perfect voor een lekkere glazuurlaag. Gebruik bijvoorbeeld FunCakes mix voor Dip ’n Drip en maak deze in plaats van met water, met citroensap aan. Giet over de cake en laat een stollen. Héérlijk!

Een andere geslaagde topping op de cake is bijvoorbeeld een dun laagje buttercream. Dit maak je door 95 gram crisco te mengen met 225 gram suikebakkerspoeder. Voeg een theelepel LorAnn Bakery Emulsie Lemon toe en 2 à 3 theelepels water. Spatel dit over de cake; succes gegarandeerd!

Andere bakvormen voor limoncello cake

Natuurlijk is Limoncello cake ook prima te bakken in baking cups. Plaats de baking cups daarvoor in een metalen muffinvorm, vul ze voor 2/3 met beslag en zet deze ca. 22 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Decoreer bijvoorbeeld met een lekkere toef botercrème of enchanted cream!

Combineren

Wist je dat limoncello cake ook verrukkelijk smaakt met ijs? Snij hiervoor kleine blokjes cake, plaats dit onderin een schaaltje en schep er een bolletje vanille ijs bovenop. Aftoppen met een paar leuke zomerse sprinkles en je traktatie is compleet!

Heb jij nog leuke ideeën voor deze lekkere cake?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *