Chocolade is overal het antwoord op, vind je niet? Vandaar dat vandaag de FunCakes mix voor Chocolade biscuit in de spotlight staat! Deze heerlijke luchtige basis voor een chocolade taart is een onmisbare mix in jouw keuken- of bakkast!
Bereidingswijze van chocolade biscuit
Het maken van een de basis voor een chocolade taart met deze mix is supereenvoudig. Eerst mix je de mix met het ei en water op hoge snelheid tot een luchtig beslag, daarna mix je een paar minuten op lage snelheid. Vervolgens stort je het beslag in een ingevette bakvorm en bak je de taart gaar in een voorverwarmde oven op 180°C (heteluchtoven 160°C) gaar.
Weet je niet precies hoeveel je nodig hebt voor jouw vorm? Daar is de FunCakes Calculator het perfecte redmiddel voor. Selecteer je mix, vink aan welke vorm en welke maat jouw bakvorm heeft en vervolgens rekent de calculator uit hoeveel je moet gebruiken. Ook het aantal stukjes taart wordt uitgerekend, maar meestal kunnen er wel meer stukjes taart uit jouw baksel, dus rond dat gerust af naar boven!
Vulling en meer
Chocoladetaart is extra lekker met een chocolade vulling, vind je niet? Na het bakken van de biscuit en nadat deze is afgekoeld, kun je de taart in lagen snijden en vullen met allerlei lekkers. Wat dacht je van een laagje Enchanted Cream Choco? Of maak botercrème klaar en roer daar gesmolten chocolade door. Dat laatste is zeker mijn favoriet! In één recept botercrème roer ik zeker 100 – 150 gram gesmolten chocolade. Zorg wel even dat de chocolade al weer een beetje is afgekoeld, anders wordt de botercrème zo dun.
Een chocolade biscuit is lekker, maar soms kan het nòg lekkerder. Dit zou je kunnen doen door de doorgesneden lagen te tremperen met wat trempeersiroop. Dit maak je eenvoudig zelf door suiker met water in te koken. Rutger van Rutger Bakt heeft daar een heel handig recept voor!
Ben je gek op Schwarzwalder Kirsch Torte? Ook daar kun je de chocolade biscuit perfect voor gebruiken. Gebruik hiervoor slagroom en kersen en vul en decoreer naar hartenlust!
Mijn ervaring is dat chocolade biscuit iets minder hoog rijst dan de gewone biscuit. Natuurlijk kun je altijd meer beslag in een bakvorm doen, maar voor een hoge taart is het handiger om meerdere lagen te bakken. Bak bijvoorbeeld 3x een bakvorm van 20 cm rond en 7 cm hoog en stapel deze laag voor laag op elkaar. Je hoeft hier geen dowels voor te gebruiken! Zo heb je toch een mooie hoge taart èn wordt hij niet droog door te lang bakken. Afsmeren met botercrème en decoreren met bijvoorbeeld rood fruit en je hebt een geweldige feestelijke taart!
Welke taart zou jij graag maken met onze chocolade biscuit?