Mix op maandag: Cheesecake

Mix op maandag: Cheesecake

Onze 9e mix alweer die we graag in het zonnetje zetten. Het is een mix die relatief nieuw is, maar zeker niet minder lekker: De FunCakes mix voor Cheesecake.

Cheesecake maken kan best bewerkelijk zijn. Er zijn ook héél veel recepten te vinden en dan moet je maar kiezen: welke gaat er lukken? Welke is het lekkerst? Om een eenvoudig begin te maken heeft FunCakes dat al voor je gedaan en een heerlijke basis voor een cheesecake in het assortiment opgenomen. Ik heb hem al eens gemaakt, daar later over meer, en ik moet zeggen: hij stelt zeker niet teleur!

FunCakes mix voor Cheese Cake

De mix voor Cheesecake is verkrijgbaar in een verpakking van 500 gram, hiermee kun je 2 cheesecakes maken van ø24 cm. Je hebt wat meer ingrediënten nodig dan voor de andere mixen van FunCakes, maar dat maakt het eigenlijk ook wel net zo leuk. Want hoe pak je het aan:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De ingrediënten die je nodig hebt zijn:

  • 250 gram FunCakes mix voor Cheesecake
  • 250 ml water
  • 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 3 eieren maat M (150 gram, zonder schaal)
  • 250 ml ongeslagen slagroom

Terwijl alles op kamertemperatuur komt, maak je eerst je koekbodem. Dit staat niet uitgelegd op de verpakking, maar een koekbodem is heel eenvoudig te maken. Eerst smelt je 90 gram boter in een pannetje of in de magnetron en daardoorheen roer je ca. 200 gram verkruimelde koekjes. Je kunt bijvoorbeeld bastognekoekjes verkruimelen, maar ook gewone biscuitjes. Zorg dat je je koek goed fijn kruimelt, dit kan ook met een staafmixer.

Leg een rondje bakpapier op de bodem van je springvorm en stort hierop het koekmengsel. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel en zet het 15 minuutjes in de koelkast om op te stijven.

Verder met de rest van de taart!

  1. Verwarm je oven voor op 180°C (hetelucht 160°C)
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix 3 minuten op lage snelheid alles goed door elkaar.
  3. Mix daarna 1 minuut op hoge snelheid tot een glad beslag.
  4. Giet dit beslag op je koekbodem in je springvorm. De Cheesecake gaat zo’n 60-70 minuten in je voorverwarmde oven.
  5. Laat goed afkoelen op een rooster.

Variaties voor je cheesecake

Natuurlijk kun je ook met de cheescake weer volop variëren. Zo heb ik de koekbodem van oreokoekjes gemaakt (wel eerst even de crème er tussen uit schrapen) en door het cheesecake beslag witte chocolade smaakpasta van FunCakes geroerd. De cake heb ik gedecoreerd met frambozen en Oreo koekjes. Mmmm!

Een ander leuk idee is om het beslag een kleurtje te geven met kleurgel of -pasta. Of smaak èn extra kleur. Wat dacht je van een roze cheese cake in combinatie met aardbeien, of een oranje cheesecake gedecoreerd met sinaasappelschrijfjes? Leuk voor Koningsdag!

Oh, en net als bijna alle bakmixen kun je cheesecakejes ook in muffinvormpjes maken. Het is iets meer werk met het maken van de bodem (per muffinvormpje moet je de bodem even goed aandrukken), maar het is een superleuke traktatie! Bak de mini cheesecakes dan ca. 25-30 minuten op 180°C.

Welke variatie ga jij maken?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *