Mix op maandag: Biscuit Deluxe

BiscuitDeluxe in de spotlight

Vanaf vandaag zetten we elke week één van onze mixen in het zonnetje! En omdat we mixen voor bakken, vullen & decoreren hebben, gaan er een heleboel aan bod komen! Met tips en suggesties voor het gebruik ervan. Heb je vragen? Laat het ons weten!

We beginnen met onze meest populaire bakmix: FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe. Deze lekkere basismix voor allerlei soorten taarten is verkrijgbaar in 500 gram, 1 kg, 4 kg en 10 kg (op bestelling). De meeste taarten die wij voor workshops bakken, worden gebakken van deze mix. Het is een heerlijke luchtige mix die bijna niet kan mislukken en die zorgt voor een perfecte basis voor jouw taart, of het nu een slagroomtaart wordt of een taart die je bekleedt met fondant of marsepein.

Biscuit Deluxe is helaas niet geschikt voor een gluten- of lactose vrij dieet, daar komen we later nog op terug!

FunCakes Mix voor Biscuit

Onze tips voor het bakken van de lekkerste biscuit:

  • Check de FunCakes Calculator voor de juiste hoeveelheid mix, water en eieren voor jouw bakvorm
  • Zorg dat je mix, eieren en je water op kamertemperatuur zijn
  • Heb je geen staande mixer maar een handmixer? Zet dan het keukenklokje op 10 minuten,, zodat je niet te vroeg stopt met mixen
  • Check de gaarheid van de biscuit niet met een prikker, maar druk er voorzichtig op (pas op! Heet! ???? ). Als de biscuit veerkrachtig aanvoelt, is hij gaar
  • Laat de biscuit niet in de bakvorm afkoelen, maar stort direct na het bakken op een rooster
  • Zorg er voor dat je biscuit helemaal is afgekoeld voordat je hem gaat snijden en vullen. De dag van te voren bakken en goed inpakken in vershoudfolie is een prima idee!
  • Een kale biscuit kan prima ingevroren worden. Verpak goed in vershoudfolie en laat ca. 2 uur ontdooien voordat je de biscuit gaat gebruiken

Extra tip: wil je graag chocolade biscuit en heb je alleen gewone biscuitmix in huis? Voeg 30 gram suikerbakkerspoeder, 30 gram cacaopoeder en een half eitje extra toe tijdens het mixen

Voor een extra hoge taart: bak 2 biscuits met dezelfde doorsnede. Snij bij beiden de (lichte) bolling van de bovenkant af. Gebruik de onderste biscuit met de onderkant naar beneden (dus de bodem van het bakblik) en vul de onderste laag met een crèmige vulling en de tweede laag met een frisse (bijv. jam) vulling. Breng vervolgens ook de crèmevulling bovenop de biscuit aan.

De tweede biscuit draai je om, dus de bovenkant wordt de onderkant. Vul eerst met jam en daarna met crème. Zet deze op de eerste taart. Zo heb je een gelijkmatig lekker gevulde hoge taart met een strakke bovenkant!

Maak je een semi-naked cake? Zorg er dan voor dat vóórdat je elke laag vult, eerst een dijkje met botercrème spuit. Dat doe je door met een spuitzak een randje botercrème rondom de taart op de rand van de laag te spuiten. Deze kring van botercrème vul je dan met een vulling naar keuze. Als de taarten dan weer helemaal op elkaar staan, kun je met crème aan de buitenkant dun afsmeren. De laagjes zijn dan mooi te zien!

Heb jij nog meer tips voor het bakken of gebruiken van FunCakes mix voor Biscuit Deluxe? Reageer gerust onder dit blogbericht of bij onze Facebookpost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *