Onze Disney Etalage heb je misschien al gezien, en deze sneeuwwitje cupcakes passen er perfect tussen. Hieronder leggen we uit hoe makkelijk het is om te maken.

Benodigdheden om 8 cupcakes te versieren

Stap 1: de rok

Om de rok te maken rol je eerst het gele fondant zo dun mogelijk uit, en steek je met een ronde uitsteker 2 rondjes per cupcake uit. Voor een normale cupcake maat hebben wij een ronde koekjesuitsteker van 5 cm gebruikt. Hou de rest van het fondant apart voor de details van de jurk.

Leg vervolgens de uitgestoken rondjes op een foam pad, waarna je met een ball tooltje langs de randjes van de rondjes gaat. De randjes dunnen uit waardoor er plooien ontstaan in de rok.

Gebruik piping gel om beide rokken op de cupcakes te plakken.

Stap 2: het topje

Rol het blauwe fondant uit tot het ongeveer 5 mm dik is. Steek 8 hartjes uit het fondant met een koekjesuitsteker. Snij daarna de punt van de hartjes af met een mesje. Je houdt dan alleen nog het topje van de jurk over. 

Deel het overgebleven gele fondant in 8 gelijke stukken. Rol daarna de stukjes fondant uit tot een sliertje. Plak met een beetje piping gel of eetbare lijm de gele slierten verticaal in het midden van het topje.

Voor de mouwtjes van de jurk gebruik je licht blauw fondant. Rol het fondant uit en snij dan twee figuurtjes van een halve maan per cupcake uit. 

Maak vervolgens met een eetbare stift 3 stippen op de mouwen, en plak dan de mouwen op het topje van de jurk.

Stap 3: het samenstellen

Verdeel het rode fondant in 8 stukjes, en rol deze stukjes uit tot een sliertje die rondom het topje past. Pak het topje van de jurk en lijm deze op de rok met piping gel. Maak als laatste de jurk af door de rode sliertjes rondom het topje te plakken als een riem.

De cupcakes zijn nu klaar, en eigenlijk te schattig om op te eten.