Wilton courses

We starten rustig aan de workshops en cursussen weer op. Tot aan de zomer van 2022 zullen we alleen workshops van één avond inplannen. In het nieuwe seizoen (najaar 2022) volgen er mogelijk weer cursussen van meerdere avonden, waaronder de Wilton Courses

Het Amerikaanse merk Wilton heeft, naast heel veel leuke en handige taartdecoratie artikelen, ook een serie cursussen. De basis van deze serie bestaat uit:

  • Wilton 1 – Building Buttercream Skills
  • Wilton 2 – Flowers & Cake Design
  • Wilton 3 – Gum Paste & Fondant

Wilton 1 – Building Buttercream Skills

Wilton 1

Bij de eerste cursus van Wilton maak je kennis met taart decoreren “The Wilton Way”. Je leert tijdens de cursus de technieken met buttercream icing, oefent tijdens de les en daarna ga je vooral ook thuis aan de slag. Je neemt elke les je eigen icing mee, dit maak je thuis. Bij de cursus is een pakket met materialen (spatel, spuitzakken, spuitmondjes en meer) inbegrepen.

Wilton 2 – Flowers & Cake Design

Wilton 2 kun je volgend nadat je Wilton 1 hebt afgerond. Je gaat verder met het decoreren “The Wilton Way”, maar naast buttercream icing leer je nu ook werken met Royal icing. Ook deze icing maak je thuis, nadat wij je hebben voorgedaan hoe je dat moet doen. Bij de cursus is een pakket met couplers, spuitzakken, spuitmondjes en meer inbegrepen.

Wilton 3 – Gum Paste & Fondant

Ook deze cursus werkt “The Wilton Way”, daaarom is het erg handig om al kennis gemaakt te hebben met deze manier van taart decoreren tijdens Wilton 1 (en evt. Wilton 2). Je gaat nu echter aan de slag met rolfondant en gumpaste en leert strikken, bloemen, ruffles en meer te maken. Ook bij deze cursus is weer een pakket met benodigdheden inbegrepen

Overige workshops en cursussen

Naast de 3 “grote” cursussen heeft Wilton nog enkele andere workshops en cursussen ontwikkeld. Zo zijn er de Advanced Wired Flowers, de More Wired Flowers, Modelling, Cupcakes en meer. Ook voor tieners zijn er Wilton workshops. Happy Baking heeft regelmatig deze andere workshops en cursussen op de agenda staan!

Certified Teacher èn Certificate!

Alle Wilton courses mogen alleen gegeven worden op door Wilton gecertificeerde locaties en door Wilton gecertificeerde instructrices. Bij Happy Baking hebben we uiteraard een gecertificeerde Wilton docente, dus dat komt helemaal goed. Aan het einde van elke Wilton course of workshop ontvang je een certificaat. Heb je alle 3 de hoofd-cursussen gevolgd èn één van de advanced courses? Dan ontvang je het All Star Certificate!

Hou onze agenda in de gaten voor alle Wilton courses en workshops!

Terug naar de workshopagenda