Eetbare prints

Printje voor op je taart of cupcakes!

Bij ons is het ook mogelijk om in de winkel een eetbare print voor op je taart of cupcakes te bestellen! Wij printen met eetbare inkt op eetbaar papier*. Via ons email-adres info@happybaking.nl kun je jouw afbeelding sturen.

**Vanaf 5 oktober 2022 is de samenstelling van het eetbare papier gewijzigd. In verband met E171 zijn de frosty vellen die wij eerder gebruikten niet meer leverbaar. Op dit moment maken wij gebruik van 2 verschillende soorten eetbaar papier: Edible paper, dat als kenmerken heeft: witte kleur, redelijk dun, geen plastic schutvel, vrij van palmolie, gluten en suiker. Daarnaast gebruiken we de vernieuwde frosty sheets; deze zijn gebroken wit, hebben wel een schutvel en zijn wat dikker. Je kunt een specifieke voorkeur aangeven en anders kiezen wij op basis van jouw design voor het juiste papier.

Aanleverspecificaties

Graag ontvangen we jouw afbeelding(en) op het door jou gewenste formaat op een A4, in Word of PDF. Heb je geen Word of weet je niet hoe je een afbeelding op maat maakt? Stuur dan de afbeelding die je wilt op via de mail en vermeld erbij welk formaat, welke vorm en hoeveel afbeeldingen je op het vel wilt.

Let op: wij printen op A4, maar wij hebben minimaal zijmarges nodig van 0,5cm zowel links als rechts, een bovenmarge van 1,5cm en een ondermarge van 2,5cm (voor landscape betekent dit 0,5cm boven en onder, links 2,5cm en rechts 1,5cm). Alleen dan kunnen wij een optimale afdruk garanderen.

Als je geen kant en klaar bestand aanlevert, kunnen wij o.a. de volgende indelingen voor je samenstellen:

 • 20 (cupcake) rondjes van 5cm doorsnede
 • 30 (cupcake) rondjes van 4cm doorsnede
 • 35 (mini cupcake) rondjes van 3,5cm doorsnede
 • ronde print van maximaal 20cm doorsnede
 • Vierkante of rechthoekige print van maximaal 20 x 26cm
 • Alle overige indelingen zijn afhankelijk van hoe groot de afbeeldingen moeten worden uitgeprint

De print ligt uiterlijk de volgende werkdag voor je klaar in onze winkel in Den Haag, voor spoedprintjes graag eerst even overleg. We sturen je een mailtje als de print voor je klaar ligt. Kosten van één A4 zijn € 6,95. Verschillende afbeeldingen op één vel zijn uiteraard altijd mogelijk.

Houd er rekening mee dat kleuren die geprint worden met eetbare inkt af kunnen wijken van de kleuren op je scherm. Met name roze- en paarstinten worden vaak anders dan op het scherm te zien is afgedrukt.

Ingrediënten

Onze eetbare prints bevatten de volgende ingrediënten:

 • Edible paper: zetmeel, verdikkingsmiddel: E1422, bevochtigingsmiddel: E422, aroma, natuurlijk aroma, emulgator: E322 (soja). Kan sporen bevatten van: melk, zwaveldioxide en sulfieten. Geschikt voor vegetariërs
 • Frosty:gemodificeerd zetmeel: E1422 (maïs), E1412 (aardappel), maltodextrine, bevochtigingsmiddel: E422, water, suiker, kleurstof: E170, dextrose, verdikkingsmiddel: E460, E414, E415, emulgator: E435, E491, E471, conserveermiddel: E202, zuurteregelaar: E330, aroma. Kosher gecertificeerd.
 • Geel: Water, glycerol E422, kleurstof: E102*, zuurteregelaar: E330, conserveermiddel: E202
 • Blauw: Water, glycerol E422, kleurstof: E133, zuurteregelaar: E330, conserveermiddel: E202
 • Rood: Water, glycerol E422 , kleurstof: E122* , zuurteregelaar: E330, conserveermiddel: E202
 • Zwart (klein en groot): Water, glycerol E422, kleurstof: E151, E122*, E133, E102*, E110*, zuurteregelaar: E330, conserveermiddel: E202

  *kan de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden.

Afhalen of bezorgen

Een printje kun je bestellen via de mail en afhalen in de winkel. Wil je liever dat we je printje op sturen? Dat kan ook! Bestel de print dan via de webshop, stuur ons je bestand en wij sturen hem op, evt. in combinatie met de rest van je bestelling.