PME Professional Courses

Tot nader orde is het niet mogelijk om bij ons workshops of cursussen te volgen. In verband met de beperkte inzetbaarheid van onze workshopdocenten zijn wij genoodzaakt een tijdelijke pauze in te lassen.

Leer professioneel taart decoreren bij Happy Baking met de internationaal bekende PME Professional Diploma Courses!

De PME professional Courses zijn ontworpen door het Engelse Knightsbridge PME Ltd en zijn een perfecte basis voor wie taarten wil maken in opdracht, voor vrienden en familie of bedrijfsmatig. Tijdens de lessen leer je tal van technieken op het gebied van taartdecoratie en styling, daarnaast komt de zakelijke kant van het taarten maken voor derden ruim aan bod.

PME Professional Sugarpaste Module

Er zijn 3 verschillende modules van elk 25 uur; de modules zijn afzonderlijk van elkaar en in willekeurige volgorde te volgen. Elke module wordt afgesloten met een PME Professional Diploma. Bij het afronden van alle drie de courses ontvang je het PME Master Certificate.

Bij elke module is een uitgebreid pakket met materialen t.w.v. ca, € 150,- inbegrepen in de cursusprijs.

PME Professional Sugarpaste Module

Tijdens de Sugarpaste module wordt de basis van het vullen en bekleden van een echte taart en een dummy geleerd en daarnaast allerlei technieken voor het werken met sugarpaste (fondant). Denk bijv. aan frillen, embossen, modelleren en meer. Ook komen er bij de cursus o.a. stapelen, novelty-cakes (carven) en het zakelijke aspect van het bedrijfsmatig taarten maken aan bod.

PME Professional Royal icing & Piping Module

Bij de module Royal icing & Piping leer je de verfijndere technieken van het werken met Royal icing. Maar ook andere spuittechnieken en media zoals buttercream komen aan bod. Naast de technieken met de verschillende soorten suikers en crèmes wordt ook theorie over stapelen, verpakking, transport en prijzen behandeld

Houd onze agenda in de gaten voor nieuwe data voor deze module

PME Professional Sugar Flowers Module

De module Sugar Flowers staat garant voor het leren van allerlei soorten bloemen van sugarpaste, ook wel gumpaste of petalpaste genoemd. Het resultaat aan het einde van de cursus zijn een verschillende bijna levensechte bloemen, zoals de freesia, de roos, de orchidee, gerbera en nog veel meer. Ook wordt er weer theorie behandeld, zoals het bewaren, kostprijs en prijsberekening.

Zodra mogelijk gaan we weer verder met deze module die in maart 2020 is onderbroken ivm Corona-maatregelen