Hou je van zoet met een zoute bite, dan vind je deze cupcakes geweldig!!

Voor 8 cupcakes heb je het volgende nodig:
  • 8 Reese Peanut Butter cups
  • 200 gram FunCakes mix voor Brownie
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren (100 gram)
  • 84 ml water
  • 90 gram pindakaas (mag naar smaak)
Benodigdheden voor de toefjes :
  • FunCakes Ready to Use Ganache Dark Choco
  • 2 Reese Peanut Butter cups
Om alles te maken hebben we het volgende nog gebruikt:
  • Baking cups (bv. van House of Marie)
  • (wegwerp) spuitzak
  • Spuitmond 1M van Wilton
  • Muffinblik

Reese Choco Cupcake

Tip: Reese is glutenvrij dus het recept kan ook in combinatie met de FunCakes Mix voor glutenvrije brownie en zelf gemaakte ganache van smeltchocolade en slagroom

Hoe maak je het:

Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn voor de cupcakes.

Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C ). Mix 40 gram ongezouten roomboter zacht. Voeg 400 gram mix voor Brownie, 2 eieren en 85ml water toe en klop het in 4 minuten op lage snelheid tot een beslag. Meng vervolgens de pindakaas door het beslag. Zet de baking cups in een muffinblik, plaats de Reese Peanut Butter cups onderin de baking cups en vul ze daarna met het beslag voor 2/3 af.  Plaats het muffinblik in het midden van de oven en bak ze af in ca. 18 minuten. Haal ze daarna direct uit de bak vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

Verwarm de ganache in de magnetron gedurende 1 minuut op 340W of warm au bain marie op voor de juiste consistentie. Laat evt. terugkoelen tot de de ganache ongeveer chocopasta dikte heeft en doe deze in een spuitzak met spuitmond 1M.

Zorg dat de cupcakes goed afgekoeld zijn voordat je ze gaat versieren. Plaats in het midden van de cupcake een mooi toefje en maak de decoratie af door een Reese Peanut Butter cups in stukjes te snijden en die over de toef te strooien.

Eet smakelijk!

Suggesties om te gebruiken bij dit recept