Met de FunCakes Mix voor Red Velvet Cake kun je niet alleen cake, maar ook verrassend brosse koeken maken.

Om ca. 15 van deze heerlijke koeken te maken gebruik je de volgende hoeveelheden:
Red Velvet Brosse Koeken
  • 200 gram FunCakes mix voor Red Velvet Cake
  • 55 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei ( maat M )
En voor de topping:
  • Witte chocolade melts
Verder heb je nodig:
  • Een kom of schaal
  • Mixer met deeghaken
  • Bakpapier
  • Spuitzak

Meng in een kom 200 gram mix voor red velvet, 55 gram roomboter en een ei goed door elkaar. Er ontstaat een stevig deeg. Rol 15 balletjes van het deeg van ca. 3 cm doorsnede of gebruik een Cookie Scoop.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de balletjes over de bakplaat. Het deeg loopt behoorlijk uit, dus leg de balletjes niet te dicht bij elkaar.

Bak de koeken 12 minuten op 175°C (heteluchtoven 155°C ) en laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Smelt een handje vol witte chocolade melts in de magnetron of au bain-marie. Vul de spuitzak met de gesmolten chocolade en knip een heel klein puntje van de zak. Als de koekjes volledig afgekoeld zijn kun je de chocolade erover drizzelen en klaar is je heerlijk brosse koek.

Eet smakelijk!

Suggesties om te gebruiken bij dit recept: