De tweede zondag in mei is het Moederdag, de ideale gelegenheid om een lekker taartje te maken! Graag inspireren we je met dit Red Velvet taartje!

Voor een ø 17,5cm, 10cm hoog taartje gebruikten wij:
Moederdag Taart
  • 400gr FunCakes mix voor Red Velvet Cake
  • 2½ eieren (afgewogen 120gram)
  • 80ml plantaardige olie
  • 160ml water
  • 300gr FunCakes mix voor Enchanted Cream
  • 300ml melk (je kunt ook kiezen voor half-om-half water en melk, of juist voor slagroom in plaats van melk! Mmmmm!)
  • 50gr FunCakes Deco Melts Red
  • Hartjes strooisels
Verder hadden wij nog nodig:
  • PME Deep Round Pan, ø17,5 en 10cm hoog
  • Bakspray
  • Cooling grid
  • (Wegwerp)spuitzak
  • Wilton Tip 1A
  • Wilton mini melting bottle
  • FunCakes Rose Gold Drum

Verwarm je oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Zorg dat alle ingrediënten voor je Red Velvet Cake op kamertemperatuur zijn. Meng de mix, eieren, plantaardige olie en het water in een kom, mix het in 6-8 minuten tot een luchtig beslag. Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de taart in de oven gaar. Ons taartje stond 45minuten in de oven; check de tijden voor jouw taart op FunCakes.nl

Laat de taart goed afkoelen.

Mix de mix voor Enchanted cream en de melk (of slagroom) 3 minuten op hoge snelheid tot een luchtige crème. Doe de crème in een spuitzak waar je Wilton Tip 1A in hebt geplaatst.

Snij je taartje in 3 lagen. Spuit met Enchanted Cream bollen rondom langs de buitenrand op je onderste laag, spuit daarna een ring naar het midden en als laatste één bol in het midden. Leg de laag even in de koelkast, dan wordt de Enchanted Cream lekker stevig. Spuit de volgende laag vol bollen en plaats deze op de eerste laag. Plaats de bovenste laag op de cake en spuit ook daar weer bollen op.

Smelt 50gram FunCakes Decomelts Red au bain marie of in de magnetron tot het vloeibaar is. Drizzle dit met behulp van een lepeltje of met een Wilton Mini Melting Bottle over de bollen. Strooi vervolgens ook wat leuke sprinkles over de taart heen. Plaats op een mooie drum en verras je moeder! (of andere lieverd natuurlijk)

Suggesties voor het maken van dit recept