Herfstig Pompoen Notentaartje

Met de mix voor Carrot Cake als basis kun je ook een heerlijk pompoen taartje maken!

Voor een taartje van 20cm ø hadden wij het volgende nodig:

  • 500 gram FunCakes mix voor Carrot cake
  • 80 ml water
  • 3 eieren (150 gram)
  • 150 ml (140 gram) plantaardige olie -wij gebruikten arachideolie
  • 150 gram geraspte pompoen
  • 50 gram gehakte pecannoten

De vulling en topping maakten we van:

  • 75 gram Bake Delicious Mix voor Cream cheese frosting
  • 70 ml water
  • 120 gram roomkaas – wij hadden Philadelphia
  • 75 gram roomboter

Verder hadden we nog nodig:

  • 8 halve pecannoten
  • 8 FunCakes Halloween decoratie pompoen
  • een klein beetje FunCakes Glaze Topping Caramel
  • Bakvorm 20cm ø
  • Bakpapier

Zorg dat je je oven voorverwarmt op 175°C (heteluchtoven 160°C). Om de cake te maken verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng de mix met 80 ml water, 3 eieren, 150 ml (140 g) plantaardige olie en 150 g geraspte pompoen in de mixer tot een relatief dun beslag. Voeg daarna de gehakte pecannoten toe. Meng nog even 5 minuutjes door elkaar. Vet ondertussen je bakvorm in en leg een op maat geknipt bakpapiertje op de bodem. Vul de bakvorm met het beslag en bak deze 50-60 minuten in het midden van de oven gaar. Stort voorzichtig de cake en laat goed afkoelen op een rooster.

Ondertussen maak je de vulling en topping: mix 75 gram mix voor cream cheese frosting met 70ml water in 4 minuten tot een luchtige mousse. Schep de mousse in een schaaltje en mix in de mix-kom de boter met de roomkaas in 4 minuten romig (dat deden we met de platte haak van de mixer). Spatel de mousse rustig door het zachte boter/roomkaas-mengsel

Als de taart een bolling heeft, zorg je dat dit de onderkant van de taart is. Je kunt de bolling er ook afsnijden en de restjes lekker opeten 😉 Snij de taart doormidden en smeer de onderste laag in met de helft van de cream cheese frosting. Leg het bovenste deel er op en smeer de andere helft van de frosting bovenop de taart. Drizzle met een lepeltje caramel glaze topping over de taart. Decoreer met pecannootjes en pompoen decoraties.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *